Pegi Teknik, dünyanın çevresinde tam bir tur atmayı başardı!

 Petroleum Istanbul-Gas&Power Network 2017 fuarına 81 ilde doğal gaz kullanım hedefine ulaşılması vurgusu ile katılan Pegi Teknik’in, kuruluşundan bu yana gerçekleştirmiş olduğu boru hatları kontrolünün, toplam uzunluğu dünyanın çevresinde tam bir tur atmaya yetecek büyüklüğe ulaştı.

Sektör temsilcilerinin yoğun katılım gösterdiği fuarda, Pegi Teknik, standında birçok ziyaretçiyi ağırladı.

İstanbul Valisi Sayın Vasip Şahin, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Sayın Fatih Dönmez, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Sayın Mustafa Yılmaz, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkan Yardımcısı Sayın Hamdi Bildirici, Petrol Piyasası Dairesi Başkanı Abdullah İnce, Denetim Dairesi Başkanı Yılmaz Tamer, Akfel Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Bilal Aslan özel olarak PEGİ TEKNİK standına görüşme ve ziyarette bulundular.

Gösterilen yoğun ilgiden memnun olduklarını belirten Pegi Teknik Genel Müdürü Hakan Kızılören, “ Bulunduğumuz sektörlere katma değer sağlayan organizasyonlara destek veriyoruz. Bu tür organizasyonlar sayesinde sektör temsilcileri ile bir araya gelme imkanı buluyoruz. Pegi Teknik olarak her zaman kaliteli hizmet anlayışımız ile çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz “ dedi.

Pegi Teknik Genel Müdürü Hakan Kızılören, “Petroleum Istanbul-Gas&Power Network 2017 fuarında özellikle 81 ilimizde doğal gaz kullanımına yönelik hedefe ulaşıldığına vurgu yapmak istedik. Bu alanda yürütülen politikalar sayesinde bu hedefe varılmıştır; İstikrarlı, mali açıdan güçlü, şeffaf, yeterli, kaliteli, düşük maliyetli, çevreyle uyumlu,  devamlı denetim ve kontrolde süreklilik ilkeleri ile bu amaca ulaşılmıştır. Bizler de bu fuarda EPDK ilkelerimizi Ülkemiz sathına gururla yaymış bulunmaktayız. PEGİ TEKNİK olarak 28 dağıtım bölgesi diğer bir ifadeyle 34 il merkezinde kontrollük görevi yaparak 81 il hedefine varılmasında kendi boyutumuzda katkı yapmış olmanın sevincini yaşıyoruz.

01.11.2000 tarihinde İstanbul’da kurulan Pegi Teknik, Türkiye genelinde 34 il ve 128 ilçe merkezinde doğal gaz dağıtım şebekesi kontrollük çalışmalarına ve endüstriyel tesisler doğal gaz tesisat müşavirlik ve kontrollüğüne halen devam etmektedir. 2010 yılından bu yana Türk Akreditasyon Kurumu, Türkak, tarafından A Tipi Muayene Kuruluşu olarak;  Doğal gaz İç Tesisatları, Endüstriyel ve Ticari Tesisler İç Tesisat Uygulamaları, Boru Hatları ve Dağıtım Şebekeleri, Çelik Konstrüksiyon ve Kaynaklı İmalat, Elektriksel Ölçümler, Tahribatsız Muayene, Kazanlar ve Basınçlı Ekipmanlar, Kaldırma ve İletme Makinaları alanlarında muayene hizmetleri yürütülmekte olup bunun yanı sıra 2011 yılı itibari ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Çevre Danışmanlık firması olarak yetkilendirilmiştir.